Nødhjælp

Nødhjælpsprojekter

Sønder Bork Nødhjælp støtter velfungerende nødhjælps-organisationer i Rumænien, Ukraine, Litauen, Estland, Belarus og Zambia. Alle medarbejdere i Sdr. Bork Nødhjælp er frivillige og ulønnede. Det økonomiske grundlag bygger på gaver fra private, institutioner, virksomheder og fonde.


Krig i Ukraine

Vores nødhjælpshaller er tomme, fordi vi allerede har sendt fire transporter til hhv. Rumænien og Estland i 2022. Kender du nogen, som ligger inde med ekstra tøj, de gerne vil donere? Så tager vi meget gerne imod det. Vi står i den forfærdelige situation, at der er brudt krig ud i Ukraine. Så vi forventer en flygtningestrøm til flere af de lande, som vi samarbejder med om nødhjælpsuddeling. Tak om I vil hjælpe os med at indsamle nødhjælp i form af alt slags tøj, sko, tæpper, dyner osv. Som vi kan distribuere hurtigt til vores samarbejdspartnere, så de kan bygge et lager op til uddeling.


Læs mere om projekter:
Doner dit  aflagte tøj, sko og tæpper

til menensker, som har brug for det.

     


Pakning og læsning

Al nødhjælpen samles i nødhjælphallen i Sdr. Vium og Haunstrup. Nødhjælpen sorteres, pakkes og læsses på lastbil. Hvert læs er nøje udvalgt i forhold til de behov vi får besked om fra hjælpeprojekterne. Alle transporter sendes med lastbil til Rumænien, Litauen, Estland og Belarus – over 200 tons og ca 11 transporter om året. Herudover hjælper vi flere organisationer med at fylde containere til  akutte områder, Tanzania og Zambia.